GroenLinks feliciteert Zonnepark Lingewaard

Na heel veel werk en nog langer wachten kunnen de initiatiefnemers van Lingewaard Energie eindelijk starten met Drijvend Zonnepark Lingewaard. Hiermee komt Lingewaard alweer een stapje verder in de transitie naar duurzame energie. Niet door toedoen van het huidige college, maar door een inwonersinitatief met een hele lange adem. Hulde!

Frans van Herwijnen, een van de initiatiefnemers van Lingewaard Energie verwoordt het als volgt:

De zonnepanelen drijven op het gietwaterbassin van tuinders. Zo wordt de ruimte dubbel gebruikt. Bovendien leveren de panelen nog meer energie door de koelte van het water. Ons idee leek simpel. Echter, toen startte het circus van wet- en regelgeving, procedures, vergunningen, subsidieregelingen, financieringsmodellen en overleg met de bank. Dan blijkt: een simpel idee realiseren in onze complexe samenleving heeft ons alles bij elkaar vier jaar, duizenden e-mails, honderden gesprekken, vijftig rapporten en contracten, zeven notariële akten en heel veel doorzettingsvermogen gekost. 

GroenLinks pleit daarom voor een JA-loket bij de gemeente: actieve ondersteuning vanuit een positieve insteek van alle individuele inwoners of groepen, professionals en organisaties die met plannen en ideeën komen om Lingewaard eerlijker, socialer, mooier en schoner te maken.