Een schone wereld betekent schone lucht, bodem en water en daar kunnen we zelf onze verantwoordelijkheid in nemen. Maar we moeten wel snel en kordaat handelen: schone energie opwekken en geen energie verspillen. Een omslag maken naar schoner transport en vervoer. Duurzaam bouwen en materialen hergebruiken. Hoe sneller we daarin investeren, hoe sneller we er de vruchten van plukken!

Dat is waar GroenLinks Lingewaard voor staat en wat we willen bereiken in onze gemeente. Daarom liepen we mee in de Klimaatmars, met veel jonge en oude mensen en de boodschap Let's make earth cool again!

Binnenkort zijn er Provinciale Verkiezingen. Om onze doelen te bereiken hebben we een sterke GroenLinks fractie nodig in de provincie. Want zij staan voor een groen, sociaal en klimaatneutraal Gelderland. 

Via de provinciale staten wordt een nieuwe Eerste Kamer gekozen. Ook daar willen we de stem van GroenLinks beter laten horen. Want daar kan het kabinetsbeleid bijgesteld worden, zoals het eerlijk verdelen van de uitgaven aan klimaatmaatregelen en meer vaart zetten bij de uitvoering. Daar wordt iedereen beter van!

De waterschappen spelen niet alleen een belangrijke rol bij het beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, ze kunnen ook een medestander zijn in het voorkomen ervan. De partij Water Natuurlijk gaat voor gezond water voor mens en dier (zonder plastic, medicijnresten en bestrijdingsmiddelen), biodiversiteit en klimaatbestendig & circulair werken.

Ga daarom stemmen op 20 maart! Stem voor het klimaat: op GroenLinks in de Provinciale Staten en op Water Natuurlijk in het Waterschap Rivierenland.

https://gelderland.groenlinks.nl/onze-belangrijkste-speerpunten

https://www.waternatuurlijk.nl/rivierenland/programma-wn