GroenLinks stelt voor om op braakliggende bedrijventerreinen bijenmengsels in te zaaien; om met de bloemen bijen en vlinders te helpen en om het gebied een vrolijker aanzicht te geven, ook voor potentiële kopers. Ook in de Gendtse en Bemmelse polders kunnen veel eenjarige en meerjarige kruiden gezaaid worden om de biodiversiteit te bevorderen. Het college roemt deze voorstellen, maar gaat niet tot uitvoering over. Waarom niet? Lees verder...

Het college verwacht dat de verkoop van de bedrijventerreinen wel eens snel zal kunnen plaatsvinden en wijst om die reden het eerste voorstel af. Een gemiste kans. 

Dat het college in de Bemmelse en Gendtse polder niet wil inzaaien is teleurstellend. Zeker nu blijkt dat ook in Lingewaard de biodiversiteit  steeds verder afneemt. Wie ziet er nog korenbloemen in velden of kruiden langs wegen staan? Wat zou het mooi zijn om dit ook in Lingewaard weer terug te brengen, zoals werd toegezegd in het bijenconvenant dat de gemeente op initiatief van GroenLinks in 2013 met de imkers hebben gesloten. GroenLinks blijft kritisch volgen wat er van deze afspraken terechtkomt.