Nieuws

Maak toerisme belangrijker in Lingewaard

GroenLinks wil meer kansen voor toerisme in Lingewaard. Door de ligging tussen Nijmegen en Arnhem zijn stedentrips te combineren met de rust en ruimte van de Lingewaardse uiterwaarden en het dorpse karakter van de kernen. Ook ondernemers willen meer samenhang en ambitie en zijn initiatieven samen met de Recron aan het uitwerken. We vonden in Lokaal Belang Lingewaard een partner voor een initiatiefvoorstel om hieraan een impuls te geven. Want de gemeente kan hierin helpen. Immers, ook toerisme is een economische motor....

Lees verder

Uit de raad van 15 juni

Vragen over de ontsluiting van Nijmegen via Ressen, het ophalen van snoeiafval, de veiligheid van de schoolgaande jeugd bij het geplande crematorium en informatie over de Arnhemse plannen met Presikhaaf.

Lees verder

Vragen over de Skaeve Huse bij Ressen

In april stelde GroenLinks, samen met PvdA, D66, SP en B06, vragen aan het college over de plannen van Nijmegen om in Nijmegen-Noord (bij Ressen) het project Skaeve Huse. In de reactie van het college ontvingen wij informatie die al bekend was, zoals wat Skeave Huse zijn, en we constateerden dat feiten en meningen door elkaar liepen. Antwoorden werden gegeven met een oordeel zonder fundament van feiten. Daarom opnieuw een aantal vragen.

Lees verder

Actief worden voor GroenLinks?

Hoe ziet de toekomst van Lingewaard eruit? Is er nog natuur om van te genieten? Hoe hebben we de zorg georganiseerd? Zijn we overgestapt op schone energiebronnen? Bruist de gemeente van creatieve initiatieven in levendige kernen? Wij nodigen je graag uit met ons mee te praten en mee te denken. Samen kunnen we de toekomst vorm geven! Doe je met ons mee?

Lees verder

Uit de raad van 18 mei

Drie onderwerpen op de agenda die een hele avond in beslag namen: Bestemmingsplan Buitengebied (vooral kasteel Doornenburg), betrekken van belanghebbenden bij Beleidsplan Mantelzorg, Vrijwilligers en Ouderen en een reactie op plannen om de bedrijventerreinen af te waarderen. En GroenLinks stelde vragen over zon op schooldaken en de werkzaamheden in de Bemmelse polder.

Lees verder

Blog Lianne: Rare Ressense zaken (2)

Over het plan van de Skaeve Huse in Ressen

De wethouder 'zorg en welzijn' gaat nota bene met zijn Nijmeegse collega in discussie over het moment van informeren. En is bang dat er zomaar acht mensen die voorheen dakloos waren naar Lingewaard lopen. Want er is in Lingewaard geen beleid hiervoor. Kom op wethouder! Zorg is meer dan papieren beleidstukken maken. Samen met vier andere oppositiepartijen stelde GroenLinks schriftelijke vragen om de wethouder hieraan te herinneren.

Pagina's