Nieuws

Let's make earth cool again!

Een schone wereld betekent schone lucht, bodem en water en daar kunnen we zelf onze verantwoordelijkheid in nemen. Maar we moeten wel snel en kordaat handelen: schone energie opwekken en geen energie verspillen. Een omslag maken naar schoner transport en vervoer. Duurzaam bouwen en materialen hergebruiken. Hoe sneller we daarin investeren, hoe sneller we er de vruchten van plukken!

Dat is waar GroenLinks Lingewaard voor staat en wat we willen bereiken in onze gemeente. Daarom liepen we mee in de Klimaatmars, met veel jonge en oude mensen en de boodschap Let's make earth cool again!

Met meer zon en de wind in de rug

Park Holthuizen, verbeteren schoolgebouwen en veilige dijken

Felicitaties aan eigenaar en gemeente, Park Holthuizen kan van start gaan! Hopelijk opent de theetuin in het naseizoen.

Er zijn miljoenen gereserveerd om Lingewaardse scholen up-to-date en energieneutraal te maken. GroenLinks dringt aan op gezonde schone lucht in de lokalen. 

Vreemd dat de dijken te smal zijn voor fietsstroken. GroenLinks gaat voor veilige dijken en diende met PvdA en D66 een motie in. 

Lees verder

Te vroeg of te laat voor 5 miljoen?

De provincie wil wijken stimuleren snel van het aardgas te gaan. Vooralsnog is dat een dure actie. Maar... de provincie geeft ook een subsidie voor snelle beslissers! GroenLinks vroeg aan het college of Lingewaard hiervoor in aanmerking komt. 

Voor Lingewaard kwam deze regeling te snel, blijkt uit het antwoord. Of was Lingewaard te laat? Gelukkig komen er nieuwe kansen. 

Lees verder

Stem voor verandering: meer GroenLinks in de Provincie!

Met jouw stem voor GroenLinks in de Provinciale Staten, stem je voor een mooi, sociaal en klimaatneutraal Gelderland. En je stemt indirect voor verandering in de Eerste Kamer, waardoor klimaatmaatregelen de kans krijgen die echt het verschil maken. Je kiest daarmee ook voor meer steun voor leraren, verpleegkundigen en agenten.

Lees verder

Stem op Water Natuurlijk Rivierenland

Hou van natuur, stem op 20 maart ook op Water Natuurlijk! De waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. Voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water, en een betere leefomgeving voor mens en dier.

Lees verder

Pagina's