Nieuws

GroenLinks eist duidelijkheid over bomen Zilverkamp

Ondanks het toegezegde overleg met Zilverkampers kwam de rigoureuze bomenkap voor velen als verrassing. Volgens bewoners die bijeenkomsten bezochten, werden meer bomen en op andere plaatsen gekapt dan was afgesproken. Boze berichten op facebook en mails naar politieke partijen…. GroenLinks laat het er niet bij zitten en stelt vragen aan het college.

Lees verder

GroenLinks pleit voor raadsakkoord, te beginnen met sport

Woensdag 7 februari organiseerde Lingewaard Sport! het eerste debat in het kader van de verkiezingen. Opvallend was, dat de debaters het vooral met elkaar eens waren. Soms een klein nuanceverschil, maar iedereen wilde sterke clubs, ondersteuning van nieuwe ontwikkelingen en goede multifunctionele voorzieningen. Vandaar dat GroenLinks pleit voor een raadsakkoord, te beginnen bij sport.

Lees verder

Contactgegevens GroenLinks Lingewaard

Werk in uitvoering: de opmaak van onze website wordt verbeterd. Intussen zijn er wat linkjes verdwenen (zij verwijzen naar GroenLinks landelijk).

Daarom hieronder onze lokale contactgegevens:

Lees verder

Pannenhuis, A15, Gendt en poep

De raadsvergadering startte met een complimentje van GroenLinks. Immers, binnen drie weken werd door het college positief gereageerd op onze vraag om de statiegeldalliantie te ondersteunen. Daarmee willen gemeentes en organisaties aandringen op statiegeld op blikjes en kleine flesjes om zo 70-90% minder zwerfafval te krijgen. Andere onderwerpen op de agenda waren hondenbelasting, bedrijventerrein Pannenhuis 2, de A15 en centrum Gendt.

Lees verder

Weinig actie college in centrum Bemmel

In het centrum van Bemmel staan een paar winkelpanden leeg. Een mooie plek voor kunstenaars om te exposeren, in plaats van dat kale aanzicht. GroenLinks vroeg het college daar werk van te maken. Helaas blijft het bij een afwachtende houding. Wel wordt (weer) beloofd de Lidl aan te sporen tot verhuur van de ruimte aan de Markt. 

Lees verder

Groene-Lintjesregen voor inwonersinitiatieven

In een goed gevulde theaterzaal van Theater Kees in Huissen reikte GroenLinks zondagmiddag 4 februari Groene Lintjes uit. Vijftien groene en sociale inwonersinitiatieven waren genomineerd voor een lintje. Omdat het over geweldige initiatieven ging was het moeilijk om te kiezen en besloot GroenLinks hen allemaal te verrassen met een oorkonde en een lintje. De theatergroep Theater Boven Water maakte met improvisaties veel duidelijk van de hobbels die deze doorzetters hadden overwonnen om uit te komen bij hun doel. Op een vrolijke manier werd dit uitgebeeld. Na afloop werd nog een hele poos nagepraat over de voorstelling en elkaars initiatieven.

Overzicht genomineerden

Pagina's