Nieuws

Groenproblemen

Vaker ophalen snoeiafval, en ondersteuning bij aanpak plagen in het groen. GroenLinks stelt vragen aan het college.

Lees verder

Uit de raad van 13 juli

Veel vragen naar aanleiding van bouwplannen in Doornenburg, Bemmel en Huissen, en een door de raad aangenomen voorstel van GroenLinks en LBL om ondernemers met creatieve plannen voor kleinschalig toerisme een duwtje in de rug te geven.

Lees verder

Even voorstellen!

Het nieuwe bestuur van de afdeling Dwars Arnhem-Nijmegen stelt zich voor: Mink Oude Breuil (algemeen bestuurslid), Else Spierings (voorzitter), Thirsa Hegeman (penningmeester) en Bram Brentsen (secretaris). Dwars is de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks.

Lees verder

Uit de raad van 29 juni

De jaarlijkse XL-raadsvergadering over wat er bereikt is in de afgelopen anderhalf jaar en wat de plannen zijn voor de toekomst: een (financiële) verantwoording in de Jaarstukken 2016 plus Tussenrapportage 2017 en de plannen plus begroting in de Kadernota 2018.

GroenLinks is bezorgd over de geringe ambities, vooral wat betreft het klimaatbeleid. 

Lees verder

Maak toerisme belangrijker in Lingewaard

GroenLinks wil meer kansen voor toerisme in Lingewaard. Door de ligging tussen Nijmegen en Arnhem zijn stedentrips te combineren met de rust en ruimte van de Lingewaardse uiterwaarden en het dorpse karakter van de kernen. Ook ondernemers willen meer samenhang en ambitie en zijn initiatieven samen met de Recron aan het uitwerken.

We vonden in Lokaal Belang Lingewaard een partner voor een initiatiefvoorstel om hieraan een impuls te geven. Want de gemeente kan hierin helpen. Immers, ook toerisme is een economische motor....

Lees verder

Uit de raad van 15 juni

Vragen over de ontsluiting van Nijmegen via Ressen, het ophalen van snoeiafval, de veiligheid van de schoolgaande jeugd bij het geplande crematorium en informatie over de Arnhemse plannen met Presikhaaf.

Lees verder

Pagina's