Nieuws

Inspraak bij de Provincie: Snelfietspad veilig en snel houden!

Als de Dorpensingel wordt doorgetrokken, kruist die het RijnWaalfietspad. GroenLinks pleit voor een ongelijkvloerse kruising in de plannen omdat dit anders net zo'n gevaarlijke plek wordt als de oversteek bij de Ressensestraat, waar we ook nog steeds wachten op een fietstunneltje. Lianne Duiven spreekt namens GroenLinks Lingewaard in bij de Provinciale Staten om het fietsverkeer tussen Arnhem en Nijmegen snel en veilig te houden. Resultaat: de gedeputeerde zegde toe tot cofinanciering over te gaan bij een goed plan hiervoor.

Lees verder

Vier partijen nemen initiatief tot dynamische Raadsagenda

Als inspiratie voor de nieuwe raad hebben vier partijen, GroenLinks, PvdA, D66 en SP, de koppen bij elkaar gestoken en een aanzet voor een dynamische Raadsagenda gemaakt.

Reeds bij het bekendmaken van de verkiezingsprogramma's viel het op dat er veel overeenkomsten tussen de partijen zijn op vier urgente dossiers: het Sociale Domein, Circulaire bedrijvigheid, Duurzame groene politiek en Wonen in leefbare kernen. Met aanvullingen en toevoegingen vanuit de andere fracties en de gemeenschap kan de Raad aan de hand hiervan in goede samenwerking zijn eigen agenda bepalen.

 

Lees verder

Topinbreng van inwoners

GroenLinks vindt de inbreng van inwoners belangrijk. Toen we gingen deelnemen aan de formatiebesprekingen hebben we veel organisaties en inwonersgroepen gevraagd om een lijstje met voor hen belangrijke punten op te sturen naar de formateur. Daaraan is ruimschoots gehoor gegeven.

Aan tafel bij de formateur noemden we telkens het belang van de mening van inwoners. Gelukkig werd dit opgepakt en -na ons vertrek- door de beoogde coalitie in nieuwe samenstelling een inspraakbijeenkomst georganiseerd op 2 mei. 

Lees verder

Weggestuurd

Nu duidelijk is dat de formateur kiest voor optie 2, zonder GroenLinks, gaat de beoogde coalitie van VVD, LBL en CDA verder met Lingewaard.NU. Donderdagavond heeft GroenLinks een exitgesprek gehad met formateur Helga Witjes. Daaruit bleken opvallende dingen. Wordt GroenLinks gezien als een bedreiging voor de oude politiek?

Lees verder

Kiezers, bedankt!

GroenLinks heeft in Lingewaard flink wat stemmen gewonnen: we gaan van één naar maar liefst drie zetels! Er stemden 2083 mensen op ons, dat is 10,4% van alle kiezers. In de raad komen nu namens GroenLinks: Lianne Duiven uit Bemmel, Inge Sloot uit Huissen en José Bruens uit Gendt.

Lees verder

Pagina's