Nieuws

Geen BTW-verhoging!

Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen op de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, concertkaartjes en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd verlaagt ze voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven. De boodschappen worden duurder, de winsten van multinationals groter. Dat geeft weinig vertrouwen voor de toekomst.

Dit moet anders. Dit gaan wij stoppen.

Lees verder

Afvalblunders

Afgelopen januari stelde het college plots dat groenafval niet langer maandelijks werd opgehaald. Met een klachtenregen van tuinbezitters als gevolg. Nu gaan we weer terug naar plastic zakken. Vanwege klachten van de ophaaldienst. GroenLinks vindt dat de volgende verandering in afvalophaal en verwerking zorgvuldiger voorbereid moet worden. 

Lees verder

Preventie stalbranden

GroenLinks stelde het college vragen over stalbranden. We kregen antwoorden, maar niet concreet genoeg. Vandaar nu vervolgvragen en een pleidooi om meer aandacht aan preventie te besteden. Om leed te besparen voor veehouders, dieren en omwonenden.

Lees verder

Uit de raad van 21 sept

Discussie over de problemen bij de afvalscheiding, met als resultaat de plastic zak terug en eens per maand groenafval gebundeld aan de weg. Ook een stevige discussie over een onderzoek naar Wmo-klachten. Verder de instelling van een sociale auditcommissie en (eindelijk) een revolverend fonds om duurzame maatregelen te bekostigen. Veel uitleg en beloftes van het college en alweer de vraag van GroenLinks naar geheimhouding. 

Lees verder

Wijken bomen voor riool?

Bij werkzaamheden aan het riool in de wijk Boswei in Bemmel staan Lindebomen in de weg. Moeten ze dan verdwijnen? Volgens het college is er sprake van stormschade. GroenLinks is benieuwd naar het rapport hierover en vraagt bovendien om in publikaties voortaan te vermelden over welke boom het gaat, wat de reden tot kap is en waar de boom te vinden is. 

Lees verder

Weinig hoop voor kippen en varkens

Voor  140.000 kippen en 41.000 varkens in Lingewaard gloort er weinig hoop als er brand uitbreekt. Als stallen al bij de bouw zijn gecontroleerd kan het zomaar zijn dat ook is gekeken naar brandblussers. Maar dat kan ook heel goed van niet. Het hoeft niet, dus... laat maar.

Ook denkt het college dat als in onze regio afgelopen tijd weinig stalbranden zijn geweest, we ervan zijn gevrijwaard. Er wordt een kleine bereidheid tot een pilot uitgesproken, maar het college pakt de handschoen niet op. Voor meer dan 1000 euro ambtelijke kosten had GroenLinks toch wel meer initiatief en aandacht verwacht.

Lees verder

Pagina's