Nieuws

Toekomstzaaiers gezocht!

Op zondag 21 oktober om 14.00u gaan we bij Doornik Natuurakkers weer Toekomst Zaaien! Iedereen kan meedoen met het inzaaien van spelt op een van de akkers. Jong of oud, ervaren of leek. In een lange rij lopen we over het land en strooien het zaad voor ons uit. Daarna kan je Doornikse broden proeven, gemaakt van allerlei graansoorten van de akkers, en appelsap van oude hoogstammen uit eigen boomgaard. Bijenhouders komen in het 'Natuurleslokaal' vertellen over het belang van biodiversiteit voor de bijen. Zaai je mee? 

Lees verder

Bloembollen, eerste voedselbron voor bijen na de winter

Vooral hommels, honingbijen en enkele vroege solitaire bijen help je met de aanplant van bloembollen. Maar plant dan wel gifvrij gekweekte bollen anders krijgen de bijen meteen de schadelijke bestrijdingsmiddelen binnen, die al in lage concentratie dodelijk zijn!

Lees verder

Samen verder

Na de heftige gebeurtenissen van de vorige maand waarbij brand een deel van het gemeentehuis verwoestte, volgde een rustige raadsvergadering. GroenLinks heeft veel respect voor de mensen die keihard gewerkt hebben om de dienstverlening weer op orde te krijgen, waarbij vooral kwetsbare inwoners voorrang hebben. 

Op de raadsagenda van 19 september stonden onder andere goede plannen voor onderwijshuisvesting en nieuwbouw in Bemmel, wat minder goed nieuws over de uitgaven in de tussenrapportage en een onlogische verhuizing van het participatiepunt Bemmel.

Lees verder

Twee duurzame initiatieven in het zonnetje

Op deze zonnige Open Monumentendag werden in Angeren twee Jutbakken feestelijk ingewijd en opende Landgoed de Brouwketel haar deuren, boomgaard en (moes)tuin. De woongroep heeft haar omgeving omgetoverd in een prachtig stukje natuur waar op biologische wijze fruit en groente worden gekweekt. Aan de dijk en bij de toegangsweg naar het strandje zijn er op initiatief van ‘Angeren Duurzaam’ twee jutbakken geplaatst. Aan het begin van een fietstocht of wandeling door de uiterwaarden neem je er een jutzakje uit om onderweg zwerfvuil te verzamelen, wat je na afloop in de jutbak kwijt kunt.

Lees verder

Snoei bomen Bemmel bijna volgens plan

GroenLinks stelde vragen over de rigoureuze snoei van bomen op het Erf in Bemmel, midden in de (hete) zomer. Bewoners waren hierover niet geïnformeerd. Uit het antwoord blijkt dat er door een samenloop van omstandigheden een en ander niet goed is verlopen.

Lees verder

Pagina's