Nieuws

Veel mooie plannen, maar weinig geld

In de begroting voor 2020 staan mooie plannen, die soms rechtstreeks uit het programma van GroenLinks lijken te komen. Over de groene ruimte, klimaatmaatregelen, de zorg en OV en de fiets. Maar helaas, daar is weinig of geen geld voor uitgetrokken. In de raadsvergadering van 7 november komt GroenLinks met alternatieven. 

Lees verder

Handen af van de snoeihoutcentrale

GroenLinks Lingewaard heeft grote bedenkingen tegen de aanleg van een snoeihoutcentrale op Bergerden. De aanvraag voor de oprichting van "een gebouw voor plaatsing van een houtgestookte WKK" was ons in eerste instantie niet opgevallen tussen de andere aanvragen voor de kassen van de afgelopen tijd. Maar aangezien deze centrale (ter vervanging van een gasgestookte WKK) geen echte duurzame energie oplevert, is het nu een reden tot ongerustheid.

Lees verder

Meer dan een regenboogvlag

Vorig jaar werd in oktober een motie van GroenLinks aangenomen om meer aandacht te besteden aan inclusiviteit, in het bijzonder aan de LHBTI-ers onder ons. Nu komt het college met een antwoord en in actie. Op 11 oktober, Coming Out Day, organiseert de gemeente in samenwerking met de COC een themabijeenkomst over seksuele diversiteit in onder meer het onderwijs, het verenigingsleven en de zorg.

Lees verder

Doe mee voor het klimaat!

De opkomst bij de Klimaatstaking vandaag overtrof echt alle verwachtingen. Meer dan 30.000 mensen gingen in Den Haag de straat op met maar één boodschap: stop met de struisvogelpolitiek, stop het getreuzel. Wij willen nú klimaatactie zien! Deze boodschap verbindt mensen over de hele wereld. Dit is hoe een wereldwijde beweging eruitziet.

Lees verder

Pagina's