Chantal Crijns is nog net geen 50 jaar en moeder van twee prachtige dochters. Zij is ruim 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Op dit moment drie dagen per week op een basisschool in Oosterbeek, waar ze les geeft aan groep 7, en als rekenspecialist verantwoordelijk is voor het rekenonderwijs op de school. Daarnaast heeft ze als ZZP-er een eigen praktijk voor rekenbegeleiding, van waaruit ze leerlingen, leerkrachten en scholen begeleidt die vastlopen op rekengebied of advies nodig hebben. "Er wordt vaak gezegd dat onderwijs een roeping is, en voor mij geldt dat zeker. Het is een dankbare taak om kinderen iets mee te mogen geven op weg naar de toekomst".

In haar vrije tijd is Chantal graag samen met haar kinderen en vrienden, of geniet ze van muziek. "Ik hou van pubquizzen en leef me graag uit bij activiteiten van het Bemmelse carnaval. Ook kan ik enorm genieten van een goede (Netflix)serie of een boek".

"Geboren en getogen in Bemmel, dat in mijn jeugd nog een klein dorpje was, met een veelal gesloten karakter. Ik woonde niet ver van de dijk en kon genieten van de uiterwaarden, waar ik in alle rust uit kon kijken over de Waal en zicht had op Nijmegen in de verte. Op mijn 18e vertrok ik, om 10 jaar later (via Eindhoven en Amsterdam) weer terug te keren. Bemmel was inmiddels uitgegroeid tot een prachtige gemeente, die niet veel later Lingewaard werd. Een plek waar leefbaarheid en omgeving in perfecte balans waren. Ik besloot me hier te settelen en geniet nog steeds van deze prachtige plek".

Chantal komt uit een politiek nest, wat betekent dat ze zich als kind al bewust was van het bestaan van de politiek en het belang ervan voor de democratie. Ze kreeg veel mee van wat er speelde in de wereld en had daar zo haar eigen ideeën bij, vormde haar eigen mening en herkende zichzelf uiteindelijk in de ideologie van GroenLinks. "Ik geloof in een eerlijke wereld. Ik geloof in een inclusieve samenleving, waarin mensen solidair zijn. En ik geloof in de noodzaak van duurzaamheid om voor de aarde te kunnen zorgen".

"Een jaar geleden vond ik dat de tijd daar was om me ook via de politiek in te gaan zetten voor deze idealen. Ik sloot me aan bij de steunfractie van GroenLinks Lingewaard. Het is een eer om me, samen met deze kundige groep mensen, in te mogen zetten voor het mooie Lingewaard: onze leefbare, groene gemeente tussen de steden in".