Ook in Arnhem kwamen GroenLinksers in actie

Doe mee voor het klimaat!

De opkomst bij de Klimaatstaking vandaag overtrof echt alle verwachtingen. Meer dan 30.000 mensen gingen in Den Haag de straat op met maar één boodschap: stop met de struisvogelpolitiek, stop het getreuzel. Wij willen nú klimaatactie zien! Deze boodschap verbindt mensen over de hele wereld. Dit is hoe een wereldwijde beweging eruitziet.

Het is nog maar een jaar geleden dat Greta Thunberg in haar eentje met een protestbord voor het Zweedse parlement zat. En Lilly in haar eentje in Zeist. En deze week gebeurde er iets unieks. Overal roepen mensen hun politieke leiders tot klimaatactie op. Van Afghanistan tot Zwitserland zeggen mensen: ‘er moet en kan meer gedaan worden om de klimaatcrisis aan te pakken.’

De uitdaging waar we als mensheid voor staan is enorm. Het is een strijd die we alleen kunnen winnen als we allemaal samenwerken en ons aandeel leveren. Die tijd is nu aangebroken. De uitdaging is groot, maar onze vastberadenheid nog groter. Om deze strijd te kunnen voeren hebben we een sterke GroenLinks beweging nodig. Hoe meer leden, hoe meer we kunnen doen! Doe je mee? Dat helpt enorm!