Ondanks het toegezegde overleg met Zilverkampers kwam de rigoureuze bomenkap voor velen als verrassing. Volgens bewoners die bijeenkomsten bezochten, werden meer bomen en op andere plaatsen gekapt dan was afgesproken. Boze berichten op facebook en mails naar politieke partijen…. GroenLinks laat het er niet bij zitten en stelt vragen aan het college.

Bomen geven koelte, regelen waterhuishouding in de wijk, nemen CO2 op, maken de wijk mooier en de bewoners gezonder. Dit zijn redenen waarom GroenLinks steeds wijst op het belang van bomen.

Toch is er een rigoureuze kap aan de gang op de Zilverkamp die als een verrassing komt voor bewoners. GroenLinks vraagt het college wat er mis is gegaan in de communicatie en hoe dit bij de volgende fase te voorkomen is. Tevens vragen we waar, wanneer en met welke bomen de door GroenLinks afgedwongen herplant van deze bomen gaat plaatsvinden. En wil GroenLinks dat iedereen kan inzien waar, wanneer en waarom welke bomen worden gekapt en ook waar, wanneer welke soort boom gaat worden herplant.