Help de koolmezen in Lingewaard!

GroenLinks vroeg het college bij de bestrijding van de eikenprocessierups de richtlijnen van de Vogelbescherming te volgen. Zoals nestkastjes ophangen voor vogels die de rupsen eten, zorgen voor meer biodiversiteit, en de ondergroei later maaien. Een eerste stap is gezet: er worden 125 mezenkastjes opgehangen in bomen langs de wegen en in plantsoenen. Is dat voldoende? Nee, nog niet! Alleen als de vervolgstappen gezet worden en als veel mensen meedoen kan het natuurlijk evenwicht zich herstellen. Help je mee?

Mezen zijn prima insectenopruimers, ze doen het graag. Ze lusten eikenprocessierupsen, rupsen van de buxusmot en nog veel meer smaken. Hang een nestkastje op in je tuin en ze doen het werk voor je. Voorwaarde is natuurlijk dat je geen gif meer gebruikt tegen insecten. En dat er een gevarieerde plantengroei is die zorgt voor een aantrekkelijk voedselaanbod en die beschutting geeft.

Doe je mee? Ook jij kunt een nestkastje bestellen. Lees meer hierover op: www.scalabor.nl/nestkastje/. Je kunt ze ook bestellen bij de vogelbescherming of bij een tuincentruim. En op de site vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/tuininrichting kun je lezen hoe je een vogelvriendelijke tuin inricht.