Tijdens de laatste digitale steunfractievergadering kreeg Lianne van Inge het Groene Lintje, voor haar onophoudelijke inzet en doorzettingsvermogen om duurzaamheid en groen binnen de gemeente Lingewaard op de agenda te krijgen.

“Wat een verrassing om zelf een lintje te krijgen” aldus Lianne, “en wat leuk om tijdens de digitale vergadering ineens allerlei oud-leden te ontmoeten! Samen terugkijken op successen, en herinneringen ophalen aan mooie acties, dat smaakt naar meer!” Zo heeft de ‘Kick Off Duurzaamheid’ in Huissen en Bemmel aan de wieg gestaan van Lingewaard Energie en leidde het ‘Lingewaardse Jaar voor de Bij’ tot veel meer aandacht voor biodiversiteit.

Inge Sloot is sinds de vorige verkiezingen raadslid voor GroenLinks. Op dit moment heeft Inge vooral het sociale domein als aandachtsgebied. Over haar nieuwe, veel bredere taak zegt Inge: ”Ik heb er veel zin in om me als fractievoorzitter in te zetten voor GroenLinks. Wat een eer om dit te mogen doen en zoveel vertrouwen van de (steunfractie)leden te krijgen. GroenLinks gaat zich in het nieuwe jaar weer hard maken voor aarde, natuur en mens. Samen staan we sterk.”

Bovenstaande foto is genomen tijdens de voorbereidingen van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Geen anderhalvemeter afstand dus. De goede verstandhouding tussen onze nummers 1 en 2 op de kieslijst is gebleven!

lianne groene lintje

Tijdens de laatste steunfractievergadering reikte Inge het Groene Lintje digitaal uit aan Lianne, voor haar onophoudelijke inzet en haar doorzettingsvermogen om duurzaamheid en groen binnen de gemeente Lingewaard op de agenda te krijgen.

Later werd het lintje toch - met inachtneming van de coronamaatregelen - persoonlijk overhandigd.