Lianne Duiven krijgt namens GroenLinks een zetel in de nieuwe gemeenteraad. Met dank aan alle GroenLinks-stemmers voor het in ons gestelde vertrouwen!

GroenLinks is zeer tevreden met de verkiezingsuitslag: 5,6 % van de stemmen in Lingewaard (1.054 stemmen op een totaal van 18.869) ging naar GroenLinks. Daarmee hebben we één zetel verworven in de gemeenteraad. Dat is een mooi resultaat, vindt ook lijsttrekker Lianne Duiven, die de zetel gaat innemen:

"Na een drukke verkiezingstijd kwam het ultieme moment: de uitslag! En… we zitten in de raad! Een geweldig resultaat van iedereen die heeft meegewerkt. Of dat nu folderen was, steeds opnieuw affiches plakken omdat ze zo geliefd waren, een telefoontje om sterkte te wensen of vanuit het ziekenhuisbed aan ons denken: het heeft allemaal geholpen.

1054 mensen hebben nu al zoveel vertrouwen in ons dat ze hun stem geven. En geloof maar dat we die stem gebruiken om hier in Lingewaard iets te veranderen. Zodat het debat over inhoud gaat, Lingewaard groen blijft en kwetsbaren in onze gemeente ondersteund worden. We gaan met ons allen ons best er voor doen en ik ga jullie wensen via mijn stem in de raad laten horen.

Kiezers bedankt! Maar laat óók tussendoor weten wat je wilt. Help ons door signalen af te geven, wees onze achterban en hou ons scherp. En wie weet, krijg je dan vanzelf zin om mee te doen?!

Want we gaan met elkaar voor een Groen Ling(ks)ewaard!!"

 

 

De zetelverdeling in de nieuwe raad is als volgt:

CDA: 6 (19 % van de stemmen)

PvdA: 6 (18,5 %)

Lokaal Belang Lingewaard: 5 (18,4 %)

VVD: 3 (10,8 %)

B'06: 3 (9,5 %)

Huissen '90: 2 (5,9 %)

GroenLinks: 1 (5,6 %)

Lokaal 2000: 1 (5,3 %)

D66 verdwijnt uit de raad. Nieuwkomers Partij Gendt en SVP haalden de kiesdeler evenmin.

GroenLinks feliciteert B06 met het prachtige resultaat. We feliciteren ook de Partij van de Arbeid met haar forse winst. Zien wij hier wellicht, met de winst van GroenLinks erbij genomen, een voorzichtig begin van een Linkse Lente in Lingewaard?

 

De verkiezingen zijn achter de rug. Nu gaan we concreet aan het werk in de raad. De komende tijd zal onze site aangepast worden aan deze nieuwe situatie. Aangezien veel onderdelen van de site veranderd moeten worden, kan het even duren voordat we weer helemaal up-to-date zijn.