Meer weten over honingbijen?

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met imkervereniging Oost-Betuwe een kennismakingscursus over de honingbij. De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over de honingbij, maar niet van plan zijn bijen te houden. De cursus bestaat uit twee theorie-avonden op vrijdagavond en twee praktijkbijeenkomsten in mei/juni.
 

Tijdens de theorielessen wordt uitleg gegeven over de anatomie van de honingbij, het bijenvolk, het gedrag van de bij, bijenproducten zoals honing en was, en de betekenis van de honingbij voor de omgeving waarin zij leeft. De theorieavonden zijn op vrijdag 21 en 28 april om 19.30 uur in de Veldschuur: Sportlaan 1M, 6681CD, Bemmel.

De praktijklessen bestaan uit twee bezoeken aan een imker en men kan kennis nemen van wat er allemaal komt kijken bij het houden van honingbijen. De data van de praktijkbijeenkomsten in de periode mei/juni 2017 worden in onderling overleg vastgesteld. De zaterdag heeft daarbij de voorkeur.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat. De kosten bedragen €35,-, contant te betalen tijdens de eerste theorieavond.

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met de cursusleider Adriaan van Egmond via domusadriani@kpnmail.nl of telefoon 0488 412080 of 06 34884122.