Corona kwam onverwacht. Wat we wél aan zagen komen zijn hogere kosten voor jeugdzorg en WMO-voorzieningen, en meer uitgaven voor de gevolgen van corona. Natuurlijk hopen we dat het Rijk met extra geld komt, maar dit is onzeker. GroenLinks vindt daarom: stop voorlopig met uitvoeren van grote projecten, zoals het verflauwen van de bochten in de Karstraat.

De provincie helpt bij de financiering hiervan, maar al met al kost dit project Lingewaard miljoenen. En wat blijkt: er moeten eerst aardig wat panden voor worden aangekocht (en gesloopt). Daar is nog steeds geen overeenstemming over bereikt, met een bijna onhaalbare deadline als gevolg en kans dat de provincie afhaakt. Laat vrachtverkeer een andere route nemen dan de weg door Huissen!

GroenLinks is van meet af aan tegen deze geldverslindende verkeersoperatie geweest en roept op het geld te gebruiken voor zaken die in Lingewaard echt nodig zijn, zoals hulp voor mensen die door corona in de problemen zijn gekomen. Miljoenen voor vrachtverkeer of zorg? GroenLinks weet het wel!