GroenLinks vindt de inbreng van inwoners belangrijk. Toen we gingen deelnemen aan de formatiebesprekingen hebben we veel organisaties en inwonersgroepen gevraagd om een lijstje met voor hen belangrijke punten op te sturen naar de formateur. Daaraan is ruimschoots gehoor gegeven.

Aan tafel bij de formateur noemden we telkens het belang van de mening van inwoners. Gelukkig werd dit opgepakt en -na ons vertrek- door de beoogde coalitie in nieuwe samenstelling een inspraakbijeenkomst georganiseerd op 2 mei. 

Geweldig hoeveel mensen aanwezig waren en het woord voerden in de overleggen aan de tafels. Zo werd helder welke toekomstidealen de inwoners hebben en waar ze hun schouders onder willen zetten. Wat een positieve inbreng en energie hebben deze Lingewaarders! 

GroenLinks vertrouwt erop dat veel van hun ideeën terecht zullen komen in het programma van de coalitie en het collegeakkoord. En dat nieuwe initiatieven bij de gemeente een JA-loket vinden dat op een positieve manier ondersteuning biedt. Blijf daarom creatief, denk mee en stuur ideeën aan de raad!