Veel mensen kennen het oostelijk deel van de Gendtse Waard al, met wandelpaden, onverharde struinpaden en het beeld 'Dijk van een Wijf'. Er lopen kuddes runderen en paarden met hun jongen, er wonen dassen, reeën, vossen en bevers en heel veel vogels en kleinere diertjes. Je vindt er open grasland, oude dijkjes en idyllische plassen omringd door ooibos.

Dat is ook de toekomst voor het westelijke deel. De plannen staan al op papier, we gaan ter plekke bekijken hoe en waar het landschap daardoor zal veranderen. En natuurlijk genieten we van de lucht, het water en de natuur in de vroege avond.

  • START We verzamelen vrijdag 7 augustus 18:45 uur bij de overlaat, zie routekaartje, daar is een kleine parkeerplaats. De wandeling start om 19:00 uur en duurt zo lang als je zelf wilt. Reken op een á anderhalf uur. 
  • ROUTE De route is in blauw globaal op het routekaartje hieronder aangegeven. Na het eerste rondje (we zijn dan weer terug bij ons uitgangspunt) kunnen we met liefhebbers nog een extra stukje (de met rood aangegeven route) langs het waalstrand lopen. 
  • KLEDING Onze wandeling gaat voor een deel over onverharde paden, dwars door de weilanden en struikgewas; trek daarom stevige kleding en schoenen aan. En we laten ons door een regenbuitje niet afschrikken!
  • BEGELEIDING Er lopen niet minder dan drie deskundige begeleiders mee: Jos van Betuw (van IVN en Lingewaard Natuurlijk), Hans Hooijer (projectleider bij K3Delta) en Twan Teunissen (boswachter van Staatsbosbeheer.
  • AANMELDEN Loop je met ons mee? Nodig gerust een vriend of geïnteresseerde buurvrouw uit. In verband met corona graag aanmelden op groenlingewaard@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. We houden je dan via de mail op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Hieronder vind je een kaartje met het startpunt en globaal de geplande wandelroute(s). Ook vind je als bijlage het inrichtingsplan van het westelijk deel Gendtse Waard, met daarin een kaartje van de toekomstige inrichting van het gebied. Deelnemers krijgen bij de start een gedrukt exemplaar van K3Delta, áls de herduk daarvoor op tijd klaar is.

Zie ook: www.staatsbosbeheer.nl en www.k3.nl/projecten/gendtsewaard

jos van betuw excursie
onze gids Jos van Betuw