Ik woon in Dodewaard sinds 1987 (al 35 jaar dus) en heb het geluk gehad dat ik een huis boven op de Waalbandijk heb kunnen kopen. In mijn jeugdige jaren heb ik ooit eens VVD gestemd maar sinds Groenlinks is opgericht altijd daarbij gebleven. In de zelfstandige gemeente Dodewaard heb ik jarenlang de gemeenteraad gevolgd en de raadsvergaderingen op de publieke tribune bijgewoond. Van GL heb ik ook nog lang de kopieerkosten voor de stukken vergoed gekregen. Daar is in 2006 de klad in gekomen door privé omstandigheden.

Ik ben getrouwd met Anja van Rijn (kraamverzorgende), die uit een eerder huwelijk 2 zoons heeft en inmiddels genieten wij regelmatig van onze kleinkinderen. Helaas woont één zoon in Krakau (Polen) dus het kleinkind daar zien we vooral via de sociale media. Wij zijn beide inmiddels gepensioneerd (begin 2021).

Ik ben bij Wageningen Research vanaf 1985 werkzaam geweest in de bodemkunde en de landinrichting. Lang heb ik me met het grondgebruik van boeren beziggehouden. Ik ben ook al die tijd in de medezeggenschap actief geweest. Vanaf 2011 ben ik in deeltijd voor de FNV binnen Wageningen University & Research actief geworden. Vanaf september 2014 is dat voltijd geworden waarbij ik mij ook voor de FNV-leden werkzaam bij een 13 tal HBO’s en een 17 tal MBO’s als vertegenwoordiger heb ingezet. Na een periode van herstel van een prostaatoperatie ben ik nu bezig met de verduurzaming van ons huis uit 1921. Dat is echt een hele uitdaging.

Doordat ik nu wat meer tijd beschikbaar heb, wil ik me voor GroenLinks Boven-Betuwe gaan inzetten. Ik wil me naast de gewone bestuursbeslommeringen voor de fracties in Lingewaard en Overbetuwe ook met warme aandacht voor GroenLinks in Neder-Betuwe gaan richten. 

Edgar Vos

Waalbandijk 74 6669 MD

Dodewaard