Krit is 52 jaar, woont met zijn vrouw, twee dochters en een boel beesten nu ongeveer 12 jaar in Valburg. Dat doen ze zo bewust mogelijk; eten uit eigen tuin, zoveel als mogelijk biologische boodschappen uit de regio, de verwarming een graadje lager, enzovoorts. Momenteel werkzaam als senior project manager bij een groot media producerend bedrijf, waar hij voornamelijk internationaal georiënteerde klanten helpt met hun communicatie uitdagingen. Daarvoor diverse managementfuncties bekleed binnen altijd creatieve en vormende (foto)grafische bedrijven. 

Oorspronkelijk afkomstig uit het Brabantse land heeft hij zich al vanaf jonge leeftijd in de politiek geïnteresseerd. Pas kortgeleden ook echt actief en heeft zich aangemeld bij GroenLinks; “ik ben het zat om als roeptoeter aan de zijlijn te staan. Ik wil meedoen en helpen onze aarde een beetje mooier te maken. En dan graag faciliterend en ondersteunend op de achtergrond”.

Waarom GroenLinks? Omdat GroenLinks nadenkt over de beste oplossingen voor de lange termijn, niet wat de meeste stemmers zal trekken. Het is de kunst uit te leggen waarom die oplossingen voor iedereen uiteindelijk beter zijn. Dat kost misschien meer moeite, maar is altijd meer de moeite waard dan de mensen naar de mond praten.