Krit woont met zijn vrouw, twee kids en een boel beesten nu ongeveer 12 jaar in Valburg. Dat doen ze zo bewust mogelijk; eten uit eigen tuin, zoveel als mogelijk biologische boodschappen uit de regio, de verwarming een graadje lager, enzovoorts.

Oorspronkelijk afkomstig uit het Brabantse land heeft hij zich al vanaf jonge leeftijd in de politiek geïnteresseerd en sinds een paar jaar ook echt actief binnen GroenLinks; “ik ben het zat om als roeptoeter aan de zijlijn te staan. Ik wil meedoen en helpen onze aarde een beetje mooier en socialer te maken. En dan graag faciliterend en ondersteunend op de achtergrond”.

Als je Krit vraagt zichzelf te omschrijven komen een aantal woorden naar voren; sociaal, gedreven, harde werker, beeldprofessional, creatief, muziekfreak, oprecht, natuurbewust, bewuste twijfelaar en zorger.

En op de vraag waarom dan GroenLinks? “Omdat GroenLinks nadenkt over de beste oplossingen voor de lange termijn, niet wat de meeste stemmers zal trekken. Het is de kunst uit te leggen waarom die oplossingen voor iedereen uiteindelijk beter zijn. Dat kost misschien meer moeite, maar is altijd meer de moeite waard dan de mensen naar de mond praten.”