Dat kerkje zien we nú nog wel liggen, maar binnenkort niet meer. Want dit gebied, tussen Bemmel en De Pas, wordt volgebouwd. Een strook onder de hoogspanningsmasten blijft open, maar de projectontwikkelaar koopt meer en meer grond aan, en de huizen worden hoger en hoger. Het laatste plan? Een flat van vier hoog, pal tegen de dijk aan. En het uitzicht in de toekomst? Daken en geparkeerde auto’s.

Kan er in Bemmel dan niet meer gebouwd worden? Jazeker wel. Op wat minder pittoreske plekken, zoals rondom De Kinkel, achter de Groenestraat en aan de Ressensestraat waar de hoogspanningskabels verdwijnen. De werkgroep ‘Groene dorpsrand’ vond zoveel locaties dat er wel meer dan 200 woningen gebouwd zouden kunnen worden. En er is ook nog plek aan de andere kant van Bemmel, bij het zwembad.

GroenLinks is vóór de bouw van betaalbare woningen, maar dan wel op de juiste plek. De ruimte daarvoor zoeken we zoveel mogelijk binnen de bestaande kernen, ook de kleine, die daardoor hun voorzieningen kunnen behouden. En dus NIET in het waardevolle groen tussen Park Lingezegen en de beschermde gebieden van het natuurnetwerk. Omdat we zuinig zijn op ons groene landschap, waar we ook in de toekomst nog van willen genieten met z’n allen.