Al meer dan 5 jaar ontsiert het leegstaande pand van garage Huibers aan de Dorpsstraat in Bemmel de omgeving. Het pand daarnaast, waar eerder een drukkerij was gevestigd, verloedert al zeker meer dan 15 jaar. Regelmatig vroeg GroenLinks naar de voortgang van aankoop en ontwikkeling van deze panden. Die zijn er blijkbaar: er staat een hek om het pand met de naam van de sloper.

GroenLinks vraagt zich nu af waarom deze plek niet staat op de lijst van inbreidingslocaties (plaatsen binnen de bebouwde kom waar nog gebouwd kan worden) in Bemmel. Vooral omdat het college grootse woningbouwplannen heeft en daarbij ook kijkt naar woningbouw in Nationaal Park Gelderse Poort, zoals bij de Zandsestraat. Wat GroenLinks betreft wordt eerst fors ingezet op inbreiding.

Verder wil GroenLinks dat er op deze plek passende woningen worden gebouwd. Dus woningen waaraan ook écht behoefte is in Bemmel, zoals voor starters en ouderen. En natuurlijk is de beste optie als de twee terreinen gezamenlijk worden ontwikkeld!