Hij had gelijk. Het huidige college heeft voor binnensporters weinig knopen doorgehakt en blijft maar onderzoeken en uitstellen. Sporthal Huissen staat al tien jaar op het verlanglijstje. Maar waar voetballers worden gekoesterd, blijven binnensporters verlangen.

Inge Sloot is daarover helder.

  • Accomodaties Er moet een plan komen voor de lange termijn voor accommodaties, langer dus dan de vier jaar tot de volgende verkiezingen.
  • Binnensport In dat plan moeten de binnensporters voorrang krijgen.
  • Open club De open club blijft daarbij wat GroenLinks betreft niet bij een gedachte. Sportaccommodaties zetten de deur open voor iedereen die sportief wil bewegen.
  • Extra sportcoaches GroenLinks wil daarvoor twee extra sportcoaches, om alle doelen uit het Lingewaards Sportakkoord echt te behalen.

“ waar voetballers worden gekoesterd, blijven binnensporters verlangen. ”

Daarnaast pleitte Inge voor

  • Goede voorzieningen in de openbare ruimte, veilige wandel- en fietspaden en veilige straten voor fietsers. Niks nieuws, maar tijdens corona werd duidelijk dat sport en  bewegen een essentieel middel is om gezondheidsproblemen te voorkomen, tot rust te komen en elkaar te ontmoeten.
  • Duofietsen in alle kernen. Voor ouderen denkt GroenLinks aan duofietsen in alle kernen  om samen te kunnen fietsen en buiten zijn.
  • Pumptracks In iedere kern.  Om de jeugd uit te dagen meer te bewegen.
  • De openbare ruimte bij ieder nieuw plan telkens zo inrichten dat bewegen gestimuleerd wordt, met veel speelmogelijkheden. 
sport debat inge

Daar werd ze op wenken bediend door een toeschouwer uit het publiek, die blijkbaar een plan mét geld en uitvoering had voor Loovelden.

“ pumptracks voor de jeugd en duofietsen voor senioren ”

Inge eindigde met een pluim voor het sportakkoord en het preventieakkoord die met elkaar verbonden kunnen worden en benadrukte daarbij een belangrijke rol voor de sport- en cultuurcoaches.

inge sportdebat
Veel vragen tijdens het sportdebat

Groen Links kijkt verder dan alleen naar wandelen en fietsen in de natuur. We zijn van actie. Samenwerken aan duurzame plannen, verbinding zoeken waar mogelijk en die plannen daadwerkelijk realiseren!

Wil je meer sporten en bewegen in Lingewaard? Ga dan naar het platform Lingewaard in Beweging https://www.lingewaardinbeweging.nl en ontdek Sport en beweging bij jou in de buurt!