Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws, dat Tamara Zonnenberg, tijdens haar vakantie in Thailand, plotseling is overleden. Na betrokken raadslid te zijn geweest voor Lijst Zonnenberg werd ze in 2022 gekozen als raadslid voor GroenLinks. Met haar rake opmerkingen tijdens het debat gaf Tamara kleur aan de raadsvergaderingen.

Lianne: "Met Tamara was het nooit saai in de raad. Terwijl leek alsof ze rustig luisterde, reageerde vaak opeens vol vuur en liet het onderwerp niet meer los. Met een grappige of cynische opmerking en de belofte terug te komen op het onderwerp eindigde ze haar bijdrage. Na afloop luidruchtig nagenietend van alle commotie."

Tamara kon met scherpte en humor precies aanwijzen waar het in procedures aan ontbrak en zette zich in voor een betere communicatie met inwoners en het Lingewaards toerisme.

Chantal: "Open, eerlijk, vol energie en altijd positief. Dat was Tamara. Met een grapje en een knipoog waar het kon en met bevlogenheid en fanatisme waar het nodig was. Een geweldige collega...wat gaan we je missen.."

Tamara pleitte vurig voor betere bus- en wandelvoorzieningen. Als fanatiek wandelaar -ze liep zelf een deel van de Camino van Porto naar Santiago de Compostella- wist ze immers als geen ander hoe het in Lingewaard beter kon.

Inge: "De belangrijkste reden om voor GroenLinks te kiezen was voor Tamara duidelijk: hier mag iedereen zijn wie hij of zij is, hier wordt er naar ieders mening geluisterd en proberen we samen op een positieve manier Lingewaard mooier te maken. Zo keek jij ook naar anderen, Tamara, zonder oordeel. Ik hoorde jou vaak zeggen “leven en laten leven”. Hoe kon je tegelijkertijd zo chaotisch en zo georganiseerd zijn, en ondanks tegenslagen altijd proberen optimistisch te blijven? Dat kon ik alleen maar bewonderen. Wat triest dat jij, nu je zelf het geluk had gevonden en mocht zijn wie jij bent, er maar zo kort van mocht genieten. Die lege raadszetel staat symbool voor een nog groter gat in onze fractie. Dag lieve bijzondere Tamara❤."

Dank je wel Tamara, voor je grappen, je tumult en je grote inzet. Wat zullen we je missen. 
We wensen Tamara's partner Machiel, haar moeder Danny en alle familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.  

Bestuur en (steun)fractie GroenLinks.